Travel sandwich with roasted red pepper and pesto + YouTube video!

Snack for two  |  15min  |  Easy


Are you like us and always get hungry when you arrive at the airport/place your bum in the airplane seat? And then you glance hopefully at the menu and wonder if this time they might have added a delicious gourmet sandwich to their offering, but as always it's just a dry piece of white bread with a single slice of cheese.

And then you sit there and think of your leftovers from last night and curse yourself for not packing them with you on your trip. Or maybe you didn't have any leftovers and just cursed yourself for buying that 7 euro sandwich which was drier than the Saharan dessert.

We've been there, loads of times. So we created this amazing, belly filling sandwich that is perfect for traveling and taking with you on your next flight (remember, food is totally fine to take through security!). 

We're very proud of this sandwich, it's easy to make and beautiful to look at, and will give you the satisfaction of a full meal and the taste of a gourmet snack. And you can have it even if you stay at home. 

Scroll down for a video of this sandwich, and make sure to follow us on YouTube, so you'll never miss a video!

- Lotta

Är du som vi och blir alltid hungrig när du kommer till flygplatsen/stiger ombord planet? Du slänger en hoppfull blick på menyn och hittar en lockande gourmet smörgås, och väntar ivrigt på att flygvärdinnan kommer med matkärran. Du får smörgåsen framför dig och det är...torrt bröd. Med en ostskiva och ett visset salladsblad.

Sen sitter du där och tänker på resterna från gårdagens middag och önskar att du packat med dem och är sur på dig själv att du än en gång beställt mat från flygplanet fast du vet att det kommer vara dyrt och smaka papp.

Vi har gjort samma misstag flera gånger och vi kände att det var dags att göra något åt saken. Så vi skapade denna otroligt goda och mättande smörgåsen. Den är väldigt smakrik, så du kan lätt skippa flygvärdinnorna när de kommer med sin vagn. Vi är faktiskt stolta över denna smörgås och den är så god att du kan njuta av den trots att du inte åker iväg nånstans.

Skrolla ner för receptet och för att se en kort film där vi gör smörgåsen. Kom också ihåg att följa oss på YouTube så du aldrig missar en video!

- Lotta

Recipe

Spinach pesto


A handful of fresh spinach leaves

A handful of basil leaves

1 dl roasted sunflower seeds

½ dl olive oil

Salt
Sandwich


Your choice of bread

Half a red pepper

Four sun-dried tomatoes

Half a red onion

A handful of mixed salad leaves

Roast your sunflower seeds in the oven for 10min at 200°C, until they're golden brown.

Turn your oven up to 250°C and place the red pepper with skin up on a baking tray in the middle of the oven, and bake for 10-12min until it slightly charred, almost burned.

Slice and fry the red onion in some oil in a frying pan for a few minutes.

Make the pesto by blending all of the ingredients in a food processor until smooth (add more olive oil if you prefer your pesto to be runnier).

Make the sandwich by spreading your pesto on two slices of bread.

Then add sun-dried tomatoes, the roasted red pepper, the onion and salad leaves on top, before placing one slice on the other to create a sandwich.

Wrap in baking paper and foil and take with you on your next trip!