The perfect beet hummus

15 min  |  Fills one small jar  |  Easy


If you were looking for a perfect snack, a filling side dish or a sandwich spread - you've come to the right place. We created this beet hummus after we hade been at one of our favorite cafés here in Stockholm and found ourselves marvelling at their beet hummus. The color was amazing and the taste was equally so. After carefully examining it we walked by our local store and bought the ingredients we needed and immediately got to work creating our own version of it.

The best part of this recipe is how easy it is to make. Beets have a unique, earthy, and even somewhat sweet taste, which go perfectly with chickpeas but also give it that amazing color! 

I hope you try this for your next picnic (we recommend that you pair it with freshly baked bread), Friday evening snack or in your lunchbox - you can thank us later! ;)

Om du letade efter det perfekta mellanmålet, en smarrig sidorätt eller det godaste smörgåspålägget - så har du kommit till rätt ställe. Vi skapade denna rödbetshummus efter att vi varit på frukost på en av våra favoritkaféer här i Stockholm och åt oss mätta på deras rödbetshummus. Den var fantastisk och vi båda reagerade på hur fantastisk färgen var, och smaken likaså. Efter en noggrann granskning av hummusen gick vi hem och började direkt skapa vår egen version av den.

Det bästa med det här receptet är hur lätt det är att göra. Rödbetan har en unik, jordnära, och till och med aningen söt smak som vi tycker passar perfekt med kikärter och dessutom ger den hummusen sin fantastiska färg.

Jag hoppas att du testar denna hummus på din nästa picknick, med färskbakat bröd på söndag morgon, eller i matlådan - du kan tacka oss senare! ;)

Love,
Lotta


Recipe

One beet

1 can of pre-soaked chickpeas (approx.230g)

2 tbsp vegan cremè fraîche

1 tsp dijon mustard

a pinch of garam masala

1 tsp agave syrup

A big pinch of salt

Peel and chop the beet into small pieces (if your food processor isn't that powerful you can also shred the beet on a grater)

Pour out the water from the chickpeas

Add all of the ingredients into a food processor and blend until smooth

That's it. Enjoy!