Blueberry overnight oats and an update on life

Makes 1 jar  |  5 min + 8 h  |  Easy


Breakfast food is the best, and breakfast food that doesn't require any effort is even better. We're making a bunch of different overnight oats recipes for our cookbook, and at the moment we're trying different combinations to give you the best possible recipes. While I think that it's hard to fail with overnight oats, some of them turn out just a bit better than others.

This one is a real classic in our home and one of the easiest to try if you haven't made overnight oats before. The combination of classic Scandinavian tastes makes it easy to love, while being extremely easy to prepare. We usually make a big batch for weekday mornings and even some for an afternoon snack. I've found that even though you get a lot of weird looks and questions when you pull it out of your bag, it's worth it. 

But before we get to the recipe I want to give a quick update on whats going on in our lives!

At the moment I'm working as a director and editor for a YouTube channel and Anton is editing a documentary and doing some freelance graphic design jobs on the side. And in just a few months we'll be taking a well deserved break from all of that and heading over to Finland to start working on our VERY OWN COOKBOOK! I still can't believe it's true.

During that time we're planning to shoot a lot of video content for our YouTube channel and for the book, so be sure to follow us there as well because we will be releasing a bunch of videos during and after summer! 

But before that we still have to move. We're moving into a bigger and much nicer apartment, which happens to be so incredibly instagram friendly and beautiful that we can't wait for July!

So there's a lot happening in our lives, but luckily it's all so much fun! Something I've learned is that there are good times and there are less good times, and while you never know what will happen, it's really important to just lean back and enjoy the good times.

You deserve to do just that!

Frukost mat är bäst, och frukost mat som inte kräver någon ansträngning är ännu bättre. Vi håller som bäst på att planera recept för vår kokbok och för tillfället testar vi en massa olika kalla grötar eller "overnight oats" som det heter på engelska. Overnight oats är så enkelt att laga och så otroligt gott att det är svårt att misslyckas. Men vissa blir godare än andra.

Detta recept är en riktig klassiker och kanske den enklaste att testa om du aldrig gjort overnight oats förr. Den smakar äkta nordisk sommar. Vi brukar göra en stor sats av denna och äta den flera morgnar i rad, och ibland gör vi lite extra för att ta med till jobbet. Men jag varnar, man får konstiga blickar när du tar upp den ur väskan på kontoret, men det är värt det.

Före vi går vidare till receptet så vill jag ge en kort uppdatering om vårt liv!

Jag jobbar som bäst som regissör och klippare för en stor YouTube kanal och Anton klipper en dokumentärfilm och jobbar vid sidan om med några frilans grafik jobb. Men om några månader tar vi en välförtjänt semester och då skall vi äntligen börja jobba på vår KOKBOK! Jag kan inte ännu riktigt fatta att vi får göra det, men det händer.

Under tiden som vi gör boken skall vi filma en massa innehåll till vår YouTube kanal och för boken, så kom ihåg att följa oss där också, vi kommer att släppa en massa filmer under sommaren!

Men före det skall vi ännu flytta. Vi skall flytta till en större och finare lägenhet som är så otroligt instagram-vänlig och vacker att vi kan inte vänta tills det är dags för flytt. Så det händer väldigt mycket i livet just nu, men som tur är det bara roliga grejer. Jag har lärt mig att man har bra tider i livet och lite mindre bra tider, och man vet aldrig vad som händer i framtiden så det är bara att luta sig tillbaka och njuta när man kan.

För troligtvis har man förtjänat det!

- Lotta

Recipe

2 dl rolled oats (preferably rye)

3 dl oat-milk

1,5 dl blueberries

1 pinch authentic vanilla powder

Combine all the ingredients in a food processor and mix until smooth.

Pour the mixture into a jar and store it in the fridge over-night (or at least for 1-2 hours).

Top with fresh berries and enjoy!