Strawberry nice cream

Serves two  |  3 hours + 5 min  | Easy


Summer has finally arrived and we couldn't be happier! This weekend here in Stockholm it was an amazing 28 degrees, and it felt like we were abroad. When you opened the window in the morning you could smell summer, and that is heaven to me. 

This recipe is for just those occasions, when it smells like summer. It's perfect for a hot afternoon when you just need to throw something together quickly for your friends or yourself as a treat. Nice cream is ridiculously easy to make, and almost tastes like a summer afternoon. This is not a complicated recipe, and I'm sure you've seen or tried something similar before. But if you haven't, I strongly urge you to try this one.

Right now, we are trying this new thing where we eat only vegan food at home during weekdays. We try to only buy vegan food home and choose only vegan ingredients in restaurants and cafés. Then during the weekend we buy the occasional piece of cheese (Anton: Gruyere or Parmesan!), get a poached egg and avocado sandwich at a cafe, or order a pizza.

And so far it's been easier than we'd have thought.

Because we're not vegans we can still choose a meal with cheese in a cafe, so in a way we don't know the real struggle, but when we have complete control over what we eat we find it surprisingly easy to eat vegan food. That's why we wanted to encourage all our readers with this vegan ice cream that tastes surprisingly a lot like real ice cream. So when the next warm evening comes around and you're craving a treat, try this! It's not only healthier than regular ice cream, but also animal cruelty free!

Bottoms up!

Sommaren har äntligen kommit till Stockholm och vi kunde inte vara lyckligare! I helgen hade vi fantastiska 28 grader och det kändes som om vi var utomlands. När vi öppnade fönstret på morgonen kunde man dofta sommaren, det var himmelskt.

Det här receptet är som gjord för precis såna stunder och är perfekt för en varm eftermiddag när du behöver snabbt slänga ihop något gott för dina vänner eller dig själv. Nice cream, eller vegansk glass, är löjligt lätt att laga och smakar som en eftermiddag på sommaren. Detta är inte ett komplicerat recept och jag är säker på att du har sett eller provat en liknande tidigare. Men om du inte har, så uppmuntrar jag dig verkligen att prova den här.

För tillfället testar vi en ny grej där vi bara äter vegansk mat hemma under vardagar. Och så här långt har det varit lättare än vi skulle tro. (Det hjälper så klart att kunna äta en ostbit, ett ägg eller riktigt god pizza på helgen.)

Eftersom vi inte är hel-veganer kan vi fortfarande välja en måltid med ost på ett kafé, så på ett sätt vet vi inte hur jobbigt det kan vara. Men när vi har fullständig kontroll över vad vi äter tycker vi att det är överraskande lätt att äta veganskt. Därför ville vi uppmuntra alla våra läsare med denna veganska glass som smakar förvånansvärt mycket som riktig glass. Så när nästa varma kväll kommer och du längtar efter en godbit, prova den här. Den är inte bara hälsosammare, utan den är också miljövänligare och inga djur behöver lida för den.

Skål!

Love, Lotta

Recipe:

2 frozen bananas

150 g strawberries

10-15 leaves of lemonbalm


Extra strawberries for garnish

Start by placing the bananas in the freezer for about 3 hours (don't worry, you can keep them there longer if you want).

Mix the frozen bananas together with the fresh strawberries and lemongrass, using a stick mixer or blender.

If you want a thicker consistency then pop the mixture in the freezer for another hour. 

Garnish with some leftover strawberries.

Enjoy!